ADD2ME

Smart living og gadgets

Telegram vs Signal: Hvilket WhatsApp-alternativ er bedst

WhatsApps nye fortrolighedspolitik har skabt en hel del oprør. Derfor ser de fleste på Signal og Telegram som alternativet. Du kan finde ud af, hvilket er et bedre alternativ til WhatsApp i dette indlæg. Det skal siges, at indlægget nok er mindre betydningsfuldt for danskere og EU borgere, pga. vores strengere privatlivsregler end i resten er verden.

Både Telegram og Signal er empati for at beskytte brugernes privatliv og sikkerhed. Deres tilgang er anderledes. Lad os forstå forskellen mellem Telegram og Signal baseret på hvordan de håndterer brugerdata og beskytter deres privatliv.

Sikkerhed og privatliv

Telegrams særpræg er sikkerhed. Det hævder, at alle dets aktiviteter, herunder chats, grupper og medier, der deles mellem deltagerne, er krypteret. Dette betyder, at de ikke vil være synlige uden først at blive dechiffreret.

Telegram leverer end-to-end-kryptering ved hjælp af sin egen beskyttede beskedprotokol kaldet MTProto. Det er ikke helt open source og mangler kontrol fra eksterne kryptografer.

I modsætning til Signal holder Telegram krypteringsnøglerne med sig selv. Betydning, hvis virksomheden bliver bedt om eller under pres på et relevant grundlag, kan virksomheden overveje at uddele brugerkrypteringsnøgler.

Appen giver dig mulighed for at indstille selvdestruktion timere på meddelelser og medier, som du deler, som kan variere fra to sekunder til en uge gennem den indbyggede funktion ‘Secret Chat’. Det tilbyder også end-to-end-kryptering og efterlader intet spor på Telegrams servere.

Signal bruger Open Whisper System til E2E ( ende-til-ende) krypterer alle samtaler som standard. Det er en open source-krypteringsalgoritme. Krypteringsnøglerne gemmes på brugernes telefoner og computere og ikke på nogen server, hvilket eliminerer ethvert spoofingpotentiale.

RELATERET  Backup og synkronisering vs File Stream: Hvilken software er bedre til styring af Google Drive og filer?

Signals verifikationsmetode slår enhver anden messenger-app. Brugere kan verificere hinandens profiler ved at verificere sikkerhedsnumre eller scanne QR-koder, der indeholder dette unikke sæt numre og markere profilen som bekræftet.

Hvad angår taleopkald, tilbyder Signal en mulighed for at ‘Viderestil altid opkald’, så alle opkald går gennem Signal-serveren for at undgå afsløring din IP-adresse til din kontaktperson.

Tjenesten er designet til at minimere de data, der gemmes om Signalbrugere. Signal indsamler så få metadata som muligt og gemmer ikke metadata, logfiler eller oplysninger om sine brugere.

WhatsApp hævder at være krypteret fra ende til ende, men virksomheden beskytter tæt sin kode. Der er ingen rapporter om, at koden er kompromitteret indtil videre. Det kan dog måske ikke ændre sig i fremtiden.

Beskeder og funktioner

Den grundlæggende chat erfaring med tekst, emoji, GIF, klistermærker og mediefiler forbliver stort set den samme mellem Signal og Telegram. Der er dog nogle små observationer i vores test.

Generelt følte Telegram sig flydende, lydhør og bedre udstyret sammenlignet med Signal. Telegram tilbyder også interaktive klistermærker, live emojis og flere tilpasningsmuligheder såsom at skifte tema, tapet osv

Med Telegram kan du oprette grupper med op til 200.000 medlemmer, og det giver dig mulighed for at dele en mediefil med en størrelse på op til 1,5 GB.

Signal er forholdsvis nyt i IM-rummet (Instant Messaging). Men det har dækket det grundlæggende her. Tjenesten understøtter selvdestruerende meddelelser, og den tilbyder en note til selvtillæg for at indsamle tanker og ideer. Med hensyn til tilpasning tilføjede Signal for nylig muligheden for at ændre tema og tapet til sin tjeneste.

RELATERET  4 måder at vedhæfte e-mails i Gmail på mobil og PC

Backup og gendannelse

Telegram slår enhver anden rival derude med sin overlegne backup opløsning. Det er en af grundene til, at mange af os i GuidingTech foretrækker Telegram fremfor WhatsApp.

Telegram er en virkelig skybaseret løsning på tværs af platforme. Du har ikke brug for din telefon for at bruge Telegram på skrivebordet. Den er tilgængelig på alle platforme, inklusive iOS, Android, Windows, Mac, Linux og Web. Log ind ved hjælp af dit mobilnummer, så er alle dine chat, medier og filer lige der uden nogen overførselsproces.

Signal på iOS bruger QR-kode til overføre brugerdata fra en enhed til en anden. På Android kan du manuelt flytte sikkerhedskopifilen fra din gamle enhed til den nye og gendanne dataene. Hvis du har mistet din gamle telefon, er der ingen måde at gendanne signaldata på den nye enhed.

WhatsApp bruger tredjeparts cloud-tjenester såsom Google Drive eller iCloud til at sikkerhedskopiere / gendanne chatdata. Der er dog ingen direkte måde at overføre chathistorik fra Android til iPhone eller omvendt.

Når det kommer til Backup og gendannelse, vil jeg sætte Telegram rigtigt øverst efterfulgt af henholdsvis WhatsApp og Signal

Tilgængelighed på tværs af platforme

Telegram er tilgængeligt på alle platforme, inklusive iOS, Android, Windows, Mac, Web og endda Linux. Signal er også tilgængeligt på mobile og stationære platforme. Men endnu en gang fandt vi, at Telegram-apps på Windows og Mac var bedre bygget end Signal.

Hvilken er den rigtige for dig

Det er et vanskeligt spørgsmål at besvare. Tillad mig at uddybe. Uanset hvor mange funktioner og sikkerhedstillæg et firma pakker i deres IM-tilbud, koger det alt sammen til, hvor mange kontakter fra din adressebog, der bruger tjenesten i første omgang. Telegram krydsede for nylig 500 millioner milepæle, så der er en god chance for, at dine venner og familie allerede er på platformen.

RELATERET  Sådan finder du og deltager i telegramgrupper og telegramkanaler

Signals sikkerhedsfunktioner er førende i klasserne, men det er et nyt barn rundt om hjørnet, og du bliver nødt til at gøre en indsats for at få folk ombord med Edward Snowden og Elon Musks foretrukne platform.