ADD2ME

Smart living og gadgets

Bill Gates-støttede iværksættere ønsker at fremstille brint til 6 kr. per kilo

Microsoft-grundlægger Bill Gates 'Breakthrough Energy Ventures, Hongkong-milliardær Li Ka-Shing, Japans Sumitomo Corp, og bilproducenten Hyundai Motor Co har investeret 22 millioner dollars i en israelsk grønstart-start ved navn H2Pro. H2Pro er en opstart, der sigter mod at udvikle brintgeneratorer baseret på E-TAC-processen (elektrokemisk – termisk aktiveret kemikalie).

Bill Gates investerer i Green Hydrogen Startup

I modsætning til nuværende metoder til at fremstille grønt brint såsom alkalisk vandelektrolyse, tager H2Pro en totrins tilgang i sin brintgenereringsproces. I stedet for elektrisk energi bruger H2Pro termisk energi til frigivelse af iltgassen ved anoden .

“Et elektrokemisk trin (venstre) reducerer vand ved den konventionelle HER ved katoden og frigør hydroxidioner (OH–), der oxiderer en nikkelhydroxid (Ni (OH) 2) anode til nikkeloxyhydroxid (NiOOH). Dette trin efterfølges af et kemisk trin (til højre), hvor NiOOH-anoden reagerer med vand for spontant at producere ilt. ”

“Den første (elektrokemiske) reaktion opstår ved omgivelsestemperatur (~ 25 ° C), hvorimod den anden (kemiske) reaktion forløber ved forhøjede temperaturer (~ 95 ° C) for den optimale reaktionshastighed. Den første og anden reaktion opsummerer den samlede vandopdelingsreaktion, 2H2O → 2H2 + O2, ” læser forskningsopgaven offentliggjort i Nature Journal.

På denne måde hævder virksomheden at den kan fremstille grønt brint til $ 1 pr. Kg i anden halvdel af årtiet. H2Pro er angiveligt i stand til at fremstille 100 gram brint om dagen med sin prototype. Start-up har planer om at opskalere sine operationer til at fremstille 1 kg brint om dagen. Så H2Pro vil bruge den nye finansieringskapital til at opskalere sin forskning og udvikling til at fremstille kommercielle elektrolysatorer.

“Vi ser bestemt et verdensmarked for disse enheder. Da vi startede virksomheden tilbage i 2019, var det meget sværere at føre en samtale med investorer om brint. Og i dag er det som: 'Åh, ja, absolut. Brint sker ', ” sagde H2Pros administrerende direktør Talmon Marco ifølge Bloomberg .

RELATERET  OnePlus 9-serien kommer med en oplader i kassen, bekræfter CEO