ADD2ME

Smart living og gadgets

GUIDE: Lyt til Spotify offline på mobil og Windows 10

Spotify er en af de sejeste musik- og podcast-streaming-apps. Det har en imponerende musiksamling, noget eksklusivt indhold og en samlet engagerende grænseflade. Mange finder det funktionelt, og der er bestemt plads til forbedringer. Det kan være for de enkleste ting, som om nogle brugere ikke kan finde ud af, hvordan de skal lytte til Spotify offline på skrivebordet eller mobilappen.

Spotify har været foretager ændringer bag kulisserne i nogen tid nu, men ikke altid for det bedste. De foretog et par ændringer for at skabe plads til den nye podcastsektion. Offline-tilstanden er en populær funktion, der hjælper mange med at afbryde forbindelsen fra distraherende apps og bare nyde musik eller podcasts. Lad os forstå, hvordan det fungerer.

Lyt til Spotify offline på skrivebordet

Mange lytter til musik, mens de arbejder eller rengør rummet. Spotifys desktop-app kommer til undsætning på disse tidspunkter, især når der ikke er nogen internetforbindelse.

Det logiske trin ville være at åbne Spotify, klikke på vores profilikon og vælge Indstillinger. Det er her, disse muligheder findes normalt. Faktisk er offline-tilstanden tilgængelig under afspilningsindstillinger i mobilapps, men ikke på desktopversionen.

Du finder indstillingen Offline-tilstand under menuen Filer placeret under menuen med tre prikker . Nå, det er et underligt sted at sætte muligheden.

Når du aktiverer Offline-tilstand i Spotify, skal du bemærke et blåt badge, der giver dig besked om, at du kører Spotify offline i nederste venstre hjørne af skærmen.

Badget forsvinder, når du deaktiverer offline-tilstand igen.

Ligesom desktopversionen vil du se et banner nederst på skærmen til enhver tid for at fortælle dig, at du lytter til dine yndlingssange / podcasts i offline-tilstand.

Lyt til Spotify Offline på iOS

I modsætning til Android bliver du nødt til at gå to niveauer dybt for at slå offline-tilstand til eller fra over din iPhone. Du åbner Indstillinger> Afspilning og aktiver derefter Offline-tilstand. Ved at trykke på afspilning åbnes en anden skærm, hvilket ikke er tilfældet i Android.

Som sædvanlig en vedvarende bannerunderretning vises nederst på skærmen for at underrette dig om, at Spotify nu kører i offline-tilstand.

Ting at vide om Spotify-data, opbevaring og cache

Offlinetilstanden er kun tilgængelig for Spotify-premiumbrugere. Det giver mening fra virksomhedens synspunkt. Offline-tilstand er ikke den samme som cachehukommelse. Imidlertid bruger de begge enhedens lagerplads til at arbejde med og tilbyder en problemfri lytteoplevelse.

Spotify bruger internettet til at downloade sange eller hele afspilningslister til din enhed, alt efter hvad det måtte være, så du kan lytte til dem senere, når du er offline. Cachen fungerer forskelligt. Her gemmer Spotify uddrag af dine yndlingssange, som du ofte streamer. Så når du trykker på afspilningsknappen, er der ingen buffer og forsinkelser.

Spotify anbefaler at rydde cache-filer for at foretage fejlfinding af almindelige apprelaterede problemer. Selv vi anbefaler dig ofte at rydde app-caches.

Mens opbevaring ikke skal være et problem på de fleste moderne smartphones og stationære computere, medmindre du har en dateret enhed eller har for mange mediefiler på computeren / telefonen. Heldigvis giver Spotify brugerne mulighed for at gemme sange / podcasts offline på et SD-kort i stedet for internt lager. De fleste Android-telefoner, især budgettelefoner, tilbyder SD-kortstøtte, og du kan købe en, der passer til dine behov.

RELATERET  Facebook-beskeder indlæses ikke med Chrome - sådan fikser du

Hvor meget data taler vi om? Du ved, at du skal gemme sange eller hele afspilningslister offline for at spare på dyrebar båndbredde, især når du har en målt forbindelse på en smartphone. Men ved du, hvor meget data du bruger under streaming af Spotify-indhold? Her er et øjebliksbillede:

  • Musikkvalitet 96 kbps => 0,72 MB pr. Minut
  • Musikkvalitet 160 kbps => 1,2 MB pr. Minut
  • Musikkvalitet 320 kbps => 2,4 MB pr. Minut

De fleste af os vil gå efter den højeste kvalitet, hvilket betyder en masse data, medmindre du bruger Wi-Fi. Alligevel er det en god ide at gemme nogle afspilningslister til en regnvejrsdag, når du rejser på fly eller arbejder et fjerntliggende sted.

Find forskellen

Offline-tilstanden i Spotify er en velsignelse for folk som mig, der ofte vil gå ud af nettet. Det gør lytteoplevelsen jævn og fri for forsinkelser forårsaget af netværksproblemer. Spotify skal forbedre sit brugergrænseflade, da det er det eneste område, hvor det i øjeblikket halter bagefter. Tag for eksempel Apple Music. Det giver en problemfri oplevelse på tværs af platforme, og alt fungerer lige som det er beregnet. Brugergrænsefladen er ikke kun funktionel, men også smuk at røre ved og føle og let at navigere. Måske kan Spotify tage et blad eller to ud af deres bog og foretage nogle subtile ændringer under emhætten?