ADD2ME

Gadgets, sparetips og bolig

Telegram kanal vs gruppe: Hvilken skal du bruge?

Telegram er et meget rost alternativ til WhatsApp.

Hvis du nogensinde har brugt det, skal du have bemærket i appen, at det har kanaler og grupper ud over de sædvanlige en-til-en-chats. Hvad er en kanal i Telegram? Hvordan adskiller det sig fra en Telegram-gruppe? Du kan finde svar på sådanne spørgsmål i dette indlæg.

Du kan bruge Telegram som en simpel chat-app, udsendelsesværktøj, eller et gruppeinteraktionsmedium ved hjælp af kanaler og grupper. Hver funktion har sine fordele og ulemper frem for den anden. Ved afslutningen af indlægget vil du være klar over forskellene mellem grupper og kanaler, og du ved, hvilken der skal oprettes.

Lad os komme i gang.

Telegram Channel vs Group: basale forskelle

Telegram Channel svarer meget til WhatsApps Broadcast-funktion til at sende envejs-udsendelsesbeskeder til medlemmerne, almindeligvis kendt som abonnenter. Kun admins kan sende beskeder i Telegram Channels. Andre mennesker kan ikke svare eller sende beskeder på kanalen.

Tværtimod er Telegram Group som enhver anden chatgruppe, hvor folk kan sende beskeder og interagere. Når det er sagt, får gruppeadministratorerne tilladelse til at begrænse meddelelser fra medlemmer, gøre gruppen offentlig eller privat, gøre andre medlemmer som administratorer osv.

Lad os sætte det i perspektiv med hjælp af WhatsApp. Telegramgrupper ligner WhatsApp-grupper, hvor folk kan interagere med hinanden. Tilsvarende er Telegrams kanaler de strømopladede versioner af WhatsApp Broadcast-lister.

Tip: Find ud af, hvad der er forskellen mellem Telegram Channel og WhatsApp Broadcast.

RELATERET  Google formularer: sådan validerer du udfyldte formularer

Antal medlemmer og abonnenter

Folk, der tilmelder sig en Telegram-gruppe og kanaler, kaldes henholdsvis medlemmer og abonnenter. Grupper kan have op til 200.000 medlemmer. Når det er sagt, kan Telegram-kanaler have ubegrænsede abonnenter.

Hvem kan se medlemmer

I grupper kan medlemmerne kontrollere andre medlemmer i gruppen. På den anden side kan kanalabonnenterne ikke se andre deltagere. Så de ved ikke, hvem der ellers abonnerer på kanalen. Når det er sagt, kan du altid se det samlede antal medlemmer / abonnenter i en bestemt kanal eller gruppe.

Kort sagt beskytter Channel abonnenternes privatliv, da de ikke kan se hinanden. På den anden side tillader Channel sine medlemmer at interagere i gruppen eller sende beskeder til hinanden privat.

Vis Tæller

Telegramkanaler leveres med en interessant funktion til at spore, hvor mange mennesker der har set beskederne. Du vil bemærke et lille øjeikon ud for meddelelserne, og det opdateres, hver gang nogen ser meddelelsen. Visningstæller hjælper med at få bedre indsigt i, hvordan din kanal fungerer. Denne funktion er ikke tilgængelig i grupper.

Admin Rights

Du kan tilføje flere administratorer for at hjælpe med at administrere gruppen eller kanalen. Heldigvis kan du tilpasse administratorrettighederne, som f.eks. Aktivering / deaktivering af tilføjelse af medlemmer, ændring af info osv. I dem begge.

Tip: Hvis du vil spore, hvad hver administrator gør, har du funktionen Seneste handlinger i kanaler. For at få adgang til det skal du åbne skærmbilledet til redigering af kanal. Tryk derefter på Seneste handlinger.

Forbliv anonym

Typisk når administratoren sender en besked i en Kanal, den sendes med kanalens navn. På den anden side har gruppemeddelelser administratorens faktiske navn.

Men du kan vende scenariet i begge tilfælde. Du kan aktivere administratorsignatur i kanaler, hvor meddelelser vil have administratorens navn sammen med kanalens navn. På samme måde kan du skjule administratorens navn i grupper og sende meddelelser med gruppens navn for hver administrator separat ved at ændre administratorrettigheder.

RELATERET  Telegram vs Signal: Hvilket WhatsApp-alternativ er bedst

Tip: Find ud af hvad er forskellen mellem Telegram og Discord.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []). skub ({});

Typer af grupper og kanaler

Du kan oprette offentlige eller private grupper såvel som kanaler. I private kanaler eller grupper skal du tilføje medlemmer, ellers kan de deltage ved hjælp af et invitationslink. Når det kommer til offentlige grupper eller kanaler, kan du bruge Telegrams indbyggede søgning til at lede efter dem. Så alle kan søge og slutte sig til dem.

Bemærk: Du kan oprette et link i alle typer kanaler og grupper.

Chathistorie

Når nye abonnenter slutter sig til en Telegram-kanal, kan de se hele beskedhistorikken lige indtil kanalens oprettelsesdag. Mens den samme funktion er tilgængelig i grupper, kan den deaktiveres, hvis du ikke vil have nye medlemmer til at se ældre meddelelser. Du kan gøre det ved at deaktivere chathistorikfunktionen i gruppeindstillinger.

Send lydløse beskeder

Telegramkanaler tilbyder endnu en interessant funktion i form af lydløse meddelelser. Dybest set kan kanaladministratorerne sende lydløse beskeder til abonnenterne. Telegram sender beskederne til modtagerne, men de modtager ingen lydunderretning for den besked. Denne funktion er praktisk til at sende beskeder om aftenen eller ikke-hastende meddelelser. For at bruge dette skal du bare trykke på det lille bjelleikon ved siden af skriveområdet i kanalen. Denne funktion er ikke tilgængelig i grupper.

For at identificere en kanal skal du kigge efter øjeikonet ved siden af meddelelserne. Alternativt, hvis du ikke ser medlemmerne, betyder det, at du er i en kanal.

Tip: Find ud af, hvordan du deaktiverer kontaktforbundne meddelelser på Telegram.

Andre lignende funktioner

Nogle andre funktioner, der er tilgængelige i begge, inkluderer kanal- / gruppebeskrivelse, fastgjorte beskeder, evne til at søge, redigere meddelelser osv.

Konverter telegramkanal til gruppe og omvendt

Du kan ikke konvertere en kanal direkte til en gruppe eller omvendt. Du kan dog bruge andre løsninger til at opnå det samme. For eksempel kan du linke en gruppe til en kanal. Alt, hvad du sender på en kanal, offentliggøres automatisk til den linkede gruppe. For at gøre det skal du åbne kanalindstillingerne og gå til Diskussion. Opret derefter enten en ny gruppe eller vælg en eksisterende.

For at konvertere en gruppe til en kanal skal du på den anden side begrænse andre fra at sende meddelelser i gruppen ved at ændre gruppetilladelser. På den måde kan kun administratoren sende beskeder i grupper.

Tip: Hvis du ikke ønsker, at brugerne skal bombardere grupper med tilfældige beskeder, kan du indstille en tidsbegrænsning, hvorefter en bruger kan sende en ny besked.

Hvilken man skal bruge

Vær it Grupper eller kanaler, begge er fyldt med unikke og interessante funktioner. Hvis du kun vil sende meddelelser uden at lade folk interagere, skal du gå med kanaler. Som nævnt kan du altid linke en gruppe for at diskutere ting, hvis behovet opstår.

Hvis flere menneskers samtale eller interaktion spiller en vigtig rolle, ville grupper dog være et bedre valg. . Du kan altid begrænse det efter dine behov og konvertere det til en midlertidig kanal.