ADD2ME

Gadgets, sparetips og bolig

Google Sheets: sådan kan flere brugere redigere i samme Google Sheet

Selvfølgelig ved du, at kun du kan se og redigere de Google Sheets, du opretter. Når det er sagt, kan du tillade andre at se eller redigere Google Sheets, når du deler det med dem. Du kan samarbejde med andre på samme Google Sheet. Samarbejde forbedrer funktionerne i Google Sheets, så flere personer kan arbejde samtidigt og i realtid. Gad vide, hvordan man tillader andre at redigere Google Sheets? Dette indlæg hjælper dig med at finde ud af det.

Der er tre niveauer af delingstilladelser i Google Sheets og andre Google Drive-tjenester.

  • Kan se : Med denne indstilling kan samarbejdspartnerne kun se dataene i dit regneark. De kan ikke redigere noget.
  • Kan kommentere : Denne indstilling giver samarbejdspartnere mulighed for at se dataene og sende tekstkommentarer. De kan dog ikke foretage ændringer i de faktiske data.
  • Kan redigere: Som forventet kan samarbejdspartnerne redigere dataene i regnearket. De kan tilføje, fjerne eller ændre celler, formler osv.
RELATERET  Microsoft Teams og deling af skærm: 7 metoder at få det til at virke

Tip : Du kan finde de Google Drive-filer, der er delt med dig, i afsnittet Delt med mig.

Sådan giver du tilladelse til at redigere Google Sheets

Du kan enten dele dine Google Sheets med begrænsede personer eller mange mennesker. Lad os kontrollere begge metoder.

Metode 1: Sådan tillader du begrænsede personer at redigere Google Sheets på pc og mobil

Trin-for-trin-instruktioner til pc

Åbn det regneark, du vil dele. Klik på knappen Del øverst. Alternativt skal du gå til Filer> Del.

Delingsvinduet åbnes. Du vil bemærke, at Begrænset er nævnt under sektionen Hent link. Det betyder, at du skal tilføje de personer, som du vil dele regnearket med. Til det skal du skrive folks e-mail-adresser i tekstfeltet ‘Tilføj personer og grupper’ en efter en. Du kan endda tilføje din gruppe.

Når du tilføjer en e-mail / gruppe, en feltet vises på højre side. Vælg Editor fra feltet. Klik på knappen Send. Nu kan de valgte personer se og redigere dit regneark.

Tip : Kan du ikke redigere Google Sheets? Se 8 måder at løse problemet på kan ikke redigere Google Sheets.

Trin-for-trin instruktioner til Android, iPhone og iPad

Åbn det krævede Google Sheets-dokument i mobilappen på din Android-telefon / tablet eller iPhone / iPad. Tryk på ikonet Del øverst. Alternativt kan du trykke på ikonet med tre prikker og gå til Del & eksport> Del.

Indtast personens e-mail-adresser i feltet Tilføj personer eller grupper. En rulleliste vises. Hvis det viser Editor, kan de valgte deltagere redigere dit regneark. Men hvis det viser fremviser eller kommentator, skal du trykke på det og vælge Editor. Tryk på Send-knappen nederst for at underrette andre.

Metode 2: Sådan tillader nogen at redigere Google Sheets på mobil og pc

Trin til pc

I ovenstående metode var kun de personer, der blev tilføjet, i stand til at redigere regnearket. Hvis du vil have nogen på nettet til at redigere dine Google Sheets, kan du nu også gøre det.

RELATERET  Google formularer: sådan validerer du udfyldte formularer

Åbn det krævede Google Sheet, og klik på knappen Del øverst. Fra det delingsvindue, der vises, skal du klikke på ‘Skift til alle med linket’ under sektionen Hent link.

Som standard er tilladelsesniveauet indstillet til Viewer-tilstand i dette tilfælde. Klik på Viewer-boksen, og vælg Editor. Kopier nu linket og send det til enhver, som du vil give adgang til dit regneark. Dybest set kan alle med dette link nu se og redigere dit regneark. Så sørg for kun at dele det med betroede kontakter.

Trin til mobil

På mobil skal du åbne det krævede Google-ark i mobilappen. Tryk på ikonet Del. Tryk på teksten / ikonerne under Hvem har adgang.

Tryk på Skift skrevet for ‘Kun personer, der er tilføjet, kan åbne med dette link’. Vælg Editor fra listen over valgmuligheder.

Du vil bemærke, at teksten ændres til ‘ Alle på internettet med dette link kan redigere. ‘Kopier linket og del det med de krævede personer.

Tip: Find ud af, hvad betyder tilgængelig offline i Google Drev?

Hvad sker der når Du deler Google Sheets med andre

Afhængigt af den tildelte delingstilladelse kan brugere redigere eller se regnearket. Når du deler et Google-ark med andre, kan du se, hvem der ellers arbejder på regnearket ved at kontrollere de cirkulære avatarikoner øverst.

Yderligere vil du se farverige kasser omkring de anvendte celler / redigeret af andre samarbejdspartnere. Hvis der gives redigeringstilladelse til andre brugere, kan du se andres ændringer i realtid. Du kan endda chatte med folk i Google Sheets.

Bemærk: Kun 100 brugere kan arbejde på et Google-ark ad gangen. Hvis du vil have flere mennesker til at samarbejde samtidigt, kan det være en hjælp at offentliggøre filen.

Sådan forhindrer du andre i at redigere dine Google Sheets

Tilbagekald redigeringstilladelse for Google Sheets på pc

Når du giver tilladelse til at redigere Google Sheets, får du kan altid vende det. For det skal du klikke på knappen Del i dit Google Sheet. I delingsvinduet skal du klikke på boksen Editor ud for personens e-mail-adresser og ændre det til fremviser eller kommentator. Hvis du vil tilbagekalde adgangen til dit regneark fuldstændigt, skal du klikke på Fjern.

RELATERET  17 Bedste Signal Messenger tips og tricks

Hvis du har valgt nogen med linket, kan de redigere regnearket, og klik derefter på Skift under afsnittet Hent link.

Klik på boksen Editor ved siden af Alle med linket, og vælg Fremviser eller Kommentator. Alternativt, hvis du kun vil dele filen med begrænsede personer i stedet for nogen på internettet, skal du klikke på den lille pil ud for Alle med linket og vælge Begrænset. Nu er det kun de personer, der er tilføjet via e-mail-adresse, der kan få adgang til dit Google-ark.

Tilbagekald Google Sheets Redigeringstilladelse på mobil

På mobil skal du trykke på ikonet Del efterfulgt af trykke på teksten / ikonerne, der er anført under Hvem har adgang.

At tilbagekalde redigeringstilladelse for e-mail-adresser skal du trykke på Editor ud for deres ID og vælge Viewer eller Fjern.

For at ændre for alle på internettet skal du trykke på Skift under ‘Enhver på internettet med dette link kan redigere.’ Vælg Viewer, hvis du vil have folk med linket til kun at se filen. Vælg Begrænset, hvis kun de personer, der skal tilføjes, skal se eller redigere filen.

Tip: Lær, hvordan du begrænser redigering af celler i Google Sheets.

Brug Google Sheet Templates

Vi håber, at du var i stand til at give andre tilladelse til at redigere dine Google Sheets. I fremtiden kan du bruge forskellige Google Sheets-skabeloner til at oprette dine regneark. Se de bedste Google Sheets-skabeloner til lærere, projektledelse og økonomisporing.