ADD2ME

Smart living og gadgets

Guide: Brug figurer i Google Slides

En præsentation ser kedelig ud, hvis den bare består af tekst.

Former og billeder forbedrer udseendet på præsentationer. Vi har dækket, hvordan du bruger og redigerer billeder i Google Slides. I dette indlæg lærer du at vide, hvordan du bruger figurer i Google Slides.

Figurer kan bruges til at maskere billeder, integrere links, oprette flowdiagrammer, og meget mere. Du kan udfylde figurer med farve, tilpasse deres kant og meget mere.

Lad os tjekke forskellige tip til brug og redigering af figurer i Google Slides.

Indsæt Figurer i Google Slides

Hvis du vil tilføje en figur til dit Google Slide, skal du klikke på Indsæt i øverste bjælke og vælge Form. Vælg derefter en form efter eget valg. Træk musen og tegn figuren på dit dias.

Tip: Tryk på Skift, mens du tegner en figur for at opretholde formens formatforhold.

Du kan også tilføje en figur direkte fra menulinjen. Klik på figurikonet i menulinjen, og vælg den ønskede form.

Roter, tilpas størrelse og vend figurer

Lignende til billeder kan du ændre størrelsen på figurerne, rotere og vende dem. Hvis du vil ændre størrelsen på en figur, skal du klikke på figuren en gang og trække den ved hjælp af eventuelle blå bokse. Brug hjørneboksene til at opretholde billedformatet. For at rotere formen skal du bruge det cirkulære ikon øverst på formen og rotere den. Alternativt kan du højreklikke på formen og vælge Roter. Du kan vælge flip-indstillinger derfra.

Skift gennemsigtighed af form

Vælg formen for at justere gennemsigtigheden af figurer. Klik på ikonet Fyld farve. Fra menuen, der åbnes, skal du klikke på Brugerdefineret.

Brug slides til at justere gennemsigtigheden og trykke på OK-knappen.

Tip: Find ud af, hvordan du tilføjer Bitmoji til Google Slides.

Tilpas Shape Border

Som standard er alle former kommer med en lille kant. Du kan ændre det ved at ændre dets stil, farve og vægt. Klik derpå på formen en gang. Brug derefter indstillingerne for kantstyling i menulinjen.

Sådan fjernes kant fra form

Hvis du ikke vil have nogen kant til din form, skal du indstille kantfarven til Transparent. Klik på formen én gang efterfulgt af at trykke på kantfarveikonet i menulinjen.

Vælg Transparent fra menuen, der åbnes.

Sæt billeder i figurer i Google Slides

Du kan oprette smukke og interessante dias ved at maskere billeder i former i Google Slides. På den måde vil dit billede se ud som den form, du brugte til maskering. For at gøre det skal du tilføje et billede på dit dias. Klik derefter på billedet for at vælge det. Klik derefter på det lille pilikon ved siden af Beskær-ikonet i menulinjen, og vælg den ønskede form.

Tip: Find ud af detaljer, hvordan du udfylder en figur med et billede i Google Slides på mobil og PC.

Arranger figurer

Når du tilføjer flere figurer til dine dias, kan du arrangere dem ved at bringe forskellige figurer foran, mens du holder andre i baggrunden. Dette hjælper med at skjule unødvendige dele af formen og giver også et andet udseende til dit dias.

RELATERET  Instagram vs Instagram Lite: Hvilken skal du bruge?

For at arrangere figurer skal du højreklikke på den ønskede form og vælge Bestil efterfulgt af den ønskede position.

Tip: For at duplikere en figur skal du kopiere og indsætte den.

Gruppeformer

Hvis du vil udføre en handling ( rotere, ændre størrelse, flytte osv.) på flere former sammen, skal du gruppere dem. For at klikke på en af figurerne. Hold derefter Skift-tasten nede, klik på andre former. Højreklik på en hvilken som helst figur, og vælg Gruppe. Kend andre metoder til gruppering og afgruppering af elementer i Google Slides.

Tilføj refleksion og skygge til figurer

Ligesom billeder kan du tilføje refleksion og skygge til former. Til det skal du højreklikke på formen og vælge Formatindstillinger. Fra højre sidebjælke, der åbnes, skal du markere afkrydsningsfeltet ud for Drop shadow eller Reflection og justere parametrene efter behov.

Skift form, mens du holder formatering

Når du til tider har redigeret en figur, skal du bruge en anden form. Heldigvis behøver du ikke starte fra bunden. Du kan ændre formen, mens formateringen er intakt. Til det skal du højreklikke på formen og vælge Skift form. Vælg den ønskede form.

Opret brugerdefinerede figurer i Google Slides

Ved hjælp af de ovennævnte formateringsmuligheder kan du blande og matche for at oprette brugerdefinerede former efter eget valg. Det hele afhænger af din kreativitet. Værktøjer som arrangering, gennemsigtighedseffekt, ændring af størrelse osv. Er nyttige.

Men hvis du vil sætte et billede i en brugerdefineret form, er det ikke muligt direkte i Google Slides. Du bliver nødt til at oprette din figur i Google Tegninger og eksportere den som en PNG-fil til Google Slides.

RELATERET  6 bedste måder at gendanne Google Chrome-ikon på Windows 10