ADD2ME

Smart living og gadgets

3 måder at dele Google-formularer med andre på

Når du deler filer fra Google Drev, finder du typisk kun en delingsknap. Og det gør tingene lette. Imidlertid bliver folk ofte forvirrede, når de vil dele en Google-formular. Du kan dele Google Forms på flere måder. Hvad er disse måder? Find svaret i dette indlæg. Her vil vi guide dig om, hvordan du deler Google Forms med alle på mobil og pc.

Du kan dele Google Forms på tre måder. For det første kan formularen deles direkte med de mennesker, hvis svar du vil registrere. Du bliver nødt til at bruge Send-knappen for at opnå dette.

For det andet kan du tilføje samarbejdspartnere til din formular ved hjælp af knappen Del eller Collaborator. Samarbejdspartnere kan se og redigere formstrukturen og se svarene. Endelig kan du dele en kopi af formularen.

Lad os kontrollere alle metoderne.

Metode 1: Sådan deles udfyldelig Google-formular

Denne metode hjælper dig med at distribuere din formular, så andre kan udfylde den. For eksempel kan en virksomhed dele undersøgelsesformularen med deres brugere for at forbedre produktet. På samme måde kan lærere oprette quizzer til studerende eller spørgeskema til forældre.

Følg disse trin for at dele en udfyldelig Google-form:

Trin 1: Åbn den krævede Google-formular.

Tip: Du finder alle dine Google-formularer i Google Drev.

Trin 2: Til Pc, skal du klikke på knappen Send øverst i formularen.

På mobil skal du trykke på Send-ikonet, der er tilgængeligt øverst i formularen.

For det andet kan du dele formularen via et link. Så alle med linket kan få adgang til og udfylde formularen. Kopier og indsæt det genererede link i din e-mail, sociale medier osv. Du kan bruge denne metode til at sende Google Form-links via WhatsApp.

Tip: Marker afkrydsningsfeltet ud for Shorten URL for at reducere størrelsen på linket.

Endelig, hvis du vil integrere formularen på en webside, skal du klikke på det tredje ikon. Du finder HTML-koden. Kopier og indsæt koden på din webside for at integrere den.

Metode 2: Sådan deler du Google-formstruktur med andre

Som standard er det kun skaberen af formularen, der kan tilføje eller redigere spørgsmål i formularen. Skaberen kan dog tilføje samarbejdspartnere, der kan ændre formstrukturen. For eksempel kan flere lærere arbejde på den samme Google-formular. Tilsvarende kan flere forretningschefer samarbejde om at oprette en undersøgelsesformular.

Bemærk: Du kan bruge denne metode til at dele Google-formularen direkte fra Google Drev uden at åbne formularen. Den bedste praksis ville være at åbne Google-formularen først og derefter dele den, som vist i alle metoderne.

Her er trinene til at tilføje en samarbejdspartner på pc og mobil.

Trin 1 : Åbn den aktuelle Google-formular enten fra et link eller fra Google Drev.

Trin 2: Klik på ikonet med tre prikker øverst. Vælg Tilføj samarbejdspartnere fra menuen.

Trin 3: Vinduet Tilføj redaktører åbnes.

Som standard er det kun de e-mail-adresser, du tilføjer, kan ændre formularen. Du vil se Begrænset nævnt under sektionen Hent link. Indtast e-mail-adresserne på de personer, som du vil tilføje som samarbejdspartnere. Klik på knappen Send eller Udført.

Hvis du vil have nogen med linket til at se og redigere formularens struktur, klik på Skift under Hent link.

Klik på den lille pil ud for Begrænset. Vælg Enhver med linket. Kopier og indsæt derefter linket og del det med alle, der skal være i stand til at redigere strukturen i din formular.

Tip: Find ud af, hvordan du importerer spørgsmål til Google Forms fra Google Sheets.

Metode 3: Sådan deler du en kopi af Google Form

Med den anden metode kan redaktører redigere formularen og se svarene. Hvad hvis du kun vil dele formularens struktur med andre uden at give dem mulighed for at redigere formularen eller se svarene? Til det bliver du nødt til at bruge en løsning. Det vil sige, opret en kopi af din Google-formular og del den kopi med andre. Ved at gøre dette forbliver din faktiske form uberørt, og andre ser kun kopien af formularen. Selvom de redigerer kopien, forbliver den aktuelle formular intakt.

For at oprette en kopi af din formular skal du åbne Google-formularen og klikke på ikonet med tre prikker. Vælg Opret en kopi.

Du bliver bedt om at navngive formularen og vælge placeringen på Google Drev . Klik på Ok.

Start Google Drive og åbn formularens kopi. Del det derefter ved hjælp af den anden metode.

RELATERET  Telegram sender ikke kode: sådan fikser du det

Tip: Find ud af, hvordan du opretter og brug sektioner i Google Forms.

Fejlfinding: Enhver kan redigere Google-formularen

Hvis andre brugere eller respondenter stadig kan redigere formularens struktur , sørg for at de ikke tilføjes som samarbejdspartnere. Gentag de trin, der er nævnt i ovenstående metode, dvs. åbn Google-formularen, klik på ikonet med tre prikker, og vælg Tilføj samarbejdspartnere.

Her ser du navnene på de personer, der kan redigere formularen bortset fra dig. Klik på redigeringsfeltet Editor, og vælg Fjern.

Vær sikker på linket

Vi håber, du fandt den bedste metode til at dele dine Google Forms med andre. Hvis du allerede har delt et link, eller hvis du vil være sikker på at du deler det rigtige link for at udfylde formularen og ikke redigere den, skal du åbne linket i din browsers inkognitotilstand. Det hjælper dig med at bekræfte linket.