ADD2ME

Smart living og gadgets

Gmail tips: 13 Gmail-faner tricks til at organisere og administrere dem

Du kan tilføje etiketter i Gmail til at spotte de vigtige og organisere dem systematisk. Gmail giver dig et par foruddefinerede etiketter som Papirkurv, Spam og Kladde. Vi deler tips til at hjælpe dig med at oprette de nye Gmail-etiketter til at kategorisere og organisere alle dine eksisterende og indgående e-mails.

En af de seje ting ved etiketter er, at en enkelt e-mail kan have flere etiketter. For eksempel kan du oprette etiketter til e-mail baseret på opgaveprioritet (høj prioritet, lav prioritet), personer (manager, editor), emne, type og mere.

Her er nogle tip, der hjælper dig med at organisere og administrere etiketter i Gmail.

Hvor ser du etiketter

Du kan se etiketter fra venstre sidebjælke i webversionen af Gmail. Klik på en hvilken som helst etiket for at se e-mails inde i den. Alternativt finder du etiketterne før e-mail-emnet i listen over e-mails.

Du finder også etiketter ved siden af e-mail-emnet, når du åbner e-mailen.

1. Opret etiketter i Gmail

Der er to måder at oprette en etiket fra Gmail-webstedet. For det første skal du åbne Gmail og klikke på Opret ny etiket fra venstre sidebjælke. Hvis du ikke kan se det direkte, skal du klikke på Mere> Opret ny etiket.

Pop op-vinduet New label åbnes. Indtast navnet på din etiket, og klik på Opret. Den nye etiket skal vises i venstre sidebjælke.

En anden måde at oprette en etiket på er fra selve e-mailen. Lad os sige, at du læser en e-mail, og at du vil føje den til en etiket. Men du finder ingen passende etiket. Du kan oprette en etiket med det samme.

Åbn e-mailen til det. Klik på etiketikonet øverst, og vælg Opret ny etiket i menuen. Skriv navnet og tryk Opret.

Bemærk: Du kan ikke oprette, redigere eller slette etiketter fra Gmail Android-appen. Du kan dog gøre det i iOS-appen.

2. Føj etiket til e-mails

Efter oprettelse af etiketter er det tid til at anvende dem i dine e-mails. For det skal du åbne den nødvendige e-mail. Klik på ikonet Etiketter. Marker afkrydsningsfeltet ud for de etiketter, du vil anvende på din e-mail, og tryk på knappen Anvend.

Når du anvender en etiket på en e-mail, fortsætter den med at har en af de eksisterende etiketter, f.eks. Indbakke, Opdatering osv., hvor e-mailen oprindeligt ankom. Tilføjelse af en etiket fjerner den ikke fra disse mapper. Så du kan få adgang til det fra den primære indbakke og den tilføjede etiket. Hvis du vil fjerne e-mails fra eksisterende etiketter, skal du kontrollere, hvordan du flytter etiketter fra næste afsnit.

RELATERET  9 bedste telegrambots til grupper, du bør prøve

Tip: Find ud af, hvad der er et forum i Gmail, og hvordan man opretter et.

3. Flyt en e-mail til en etiket

Hvis du vil have en ren indbakke, kan du fjerne dine e-mails med indbakkeetiketter og kun gemme dem i deres dedikerede etiketter. Når du gør det, finder du kun e-mails under de etiketter, der er føjet til den, og ikke i den primære indbakke.

Du kan flytte en e-mail til en etiket på tre måder. For det første skal du åbne den krævede e-mail og klikke på ikonet Flyt til. Vælg den ønskede etiket i menuen.

For det andet tilføj den ønskede mærke til din e-mail først. Klik derefter på krydsikonet ud for de etiketter, hvorfra du vil fjerne e-mailen. Lad os sige Indbakke. Opbevar kun etiketterne, hvor du vil have e-mailen.

Endelig , træk og slip e-mailen fra listen over e-mails til den ønskede etiket i venstre sidepanel.

Tip: Find ud af, hvad der er et arkiv i Gmail og hvordan arkiveres e-mails.

4. Føj farve til etiketter

For nemt at identificere dine e-mails kan du farve etiketterne. For eksempel kan du bruge rød farve til e-mails med høj prioritet eller tilføje mærkefarver til etiketter osv. De farvede etiketter vises på listen over e-mails.

Hvis du vil tilføje en farve til en hvilken som helst etiket, skal du holde musen over etiketten fra venstre sidepanel. Klik på pil ned eller ikonet med tre prikker ved siden af etiketnavnet. Vælg Etiketfarve i menuen. Vælg derefter en farve fra listen. Hvis du ikke kan lide de tilbudte farver, skal du klikke på Tilføj brugerdefineret farve.

5. Omdøb etiketter

Hvis du vil omdøbe en hvilken som helst etiket, skal du klikke på ikonet med tre prikker ud for det venstre sidelinjens etiketnavn. Vælg Rediger. Indtast derefter et nyt navn til din etiket. Det gælder automatisk for e-mails under denne etiket.

6. Opret indlejrede etiketter

Indlejrede etiketter er som undermapper. Du har hovedetiketten, og derefter kan du oprette indlejrede etiketter under den. På den måde kan du yderligere organisere dine e-mails på en meget bedre måde. E-mailen vises kun i de indlejrede etiketter. Men etiketnavnet vil have navnene på alle de øverste etiketter tilføjet til det. For eksempel kan du have en hovedregningslabel efterfulgt af indlejrede etiketter – elektricitet, gas, vand osv.

RELATERET  Guide til Microsoft Teams konto - arkiver, slet og gendan din Teams konto

Tip: Du kan oprette flere hierarkier af etiketter, dvs. du kan have en undermærke under en indlejret etiket.

Hvis du vil oprette en undermærke under en etiket, skal du klikke på ikonet med tre prikker ud for etiketnavnet. Vælg Tilføj undermærke.

Alternativt, mens du opretter en etiket, du skal have bemærket Nest-etiketten under den nye labelmulighed. Marker afkrydsningsfeltet ved siden af det, og vælg den etiket, under hvilken du vil have den undermærkede.

Tip : Klik på på for at rede en eksisterende etiket ikonet med tre prikker ved siden af det. Vælg Rediger. Vælg derefter Nest-label under pop op-vinduet under.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []). skub ({});

7. Fjern etiket fra en e-mail

For at fjerne en etiket fra en e-mail skal du åbne e-mailen. Klik nu på krydsikonet ud for etiketnavnet for at fjerne det. Alternativt kan du klikke på knappen Fjern etiket øverst. Du kan også fjerne markeringen af de etiketter, du ikke har brug for, fra indstillingen Etiketter.

8. Fjern flere e-mails fra en etiket

Nogle gange vil du fjerne en bestemt etiket fra flere e-mails. Hvis du bruger ovenstående metode, vil det være tidskrævende. Der er et bedre alternativ.

Åbn den påkrævede etiket fra venstre sidebjælke i Gmail. Du finder alle e-mails med den pågældende etiket. Vælg de e-mails, hvorfra du vil fjerne etiketten. Når du er valgt, skal du klikke på knappen Fjern etiket øverst.

9. Find e-mails uden etiketter

Før du fjerner etiketter, skal du kontrollere, om e-mailen har nogen etiketter. Hvis en e-mail ikke har nogen etiket, finder du dem ikke i den primære indbakke. Sådanne forældreløse e-mails går til mappen All Mail, der er tilgængelig fra venstre sidepanel.

10. Flet etiketter

Antag at du vil flette e-mails fra to eksisterende Gmail-etiketter i en ny etiket. Der er flere måder at opnå det på.

Opret først en ny etiket. Vælg derefter alle e-mails fra den første etiket, og træk og slip til den nyoprettede etiket. Flyt ligeledes e-mails fra den anden etiket til den nye etiket. Slet derefter de to første etiketter.

Tip: I stedet for at trække og slippe kan du bruge indstillingen Flyt til til at flytte etiketter.

I den anden metode skal du tage hjælp fra Gmails søgning. For det første skal du oprette en ny etiket. Indtast derefter navnet på de etiketter, du vil flette, i søgefeltet. De skal have formatet ‘label: name1 ELLER label: name2’, hvor navn1 og navn 2 er etikettenes navne. For eksempel label: notes ELLER label: GT. Vælg alle de e-mails, der vises i søgeresultaterne. Træk og slip til den nye etiket, eller brug indstillingen Flyt til. Slet de originale etiketter.

RELATERET  Sådan grupperes elementer i Google Slides på mobil og PC

Tip: Hvis dit etiketnavn har plads, skal du erstatte det med bindestreg -.

11. Tilføj automatisk etiketter til nye e-mails

Med hjælp fra Gmail-filtre kan du oprette et filter, hvor modtagne e-mails, der opfylder filterkriterierne, automatisk anvender en bestemt etiket.

For at gøre dette skal du følge disse trin:

Trin 1: Klik på ikonet Indstillinger i Gmail. Vælg derefter Se alle indstillinger i menuen.

Trin 2: Klik på fanen Filtre og blokerede adresser. Klik derefter på Opret et nyt filter.

Trin 3: Indstil kriterierne for filteret i pop op-vinduet. Du kan bruge mailens emne eller fra-adresse. Klik på Opret filter.

Trin 4: Du bliver bedt om at vælge en handling til filteret. Marker afkrydsningsfeltet ud for Anvend etiketten, og vælg etiketten på listen. Klik på Opret filter.

12. Vis eller skjul etiketter

Venstre sidepanel i Gmail kan rumme 500 etiketter. Jeg er sikker på, at du ikke ville kræve de mange mærker. I stedet for at slette etiketter kan du dog skjule etiketter, så de ikke vises i venstre sidebjælke. Du kan kun vise de krævede etiketter.

For at gøre det skal du klikke på etiketens trepunktsikon i venstre sidepanel. Marker afkrydsningsfeltet ud for Vis / skjul, hvor det er nødvendigt, afhængigt af dit behov. Alternativt skal du gå til Gmail-indstillinger> Etiketter. Her vil du se alle etiketter, inklusive systemetiketter. Skjul eller vis dem efter dine præferencer.

Tip: Find ud af, hvordan du opretter en e-mail-signatur i Gmail.

13. Slet etiket

Hvis du slet ikke har brug for en etiket, kan du slette den. Sletning af en etiket sletter ikke de tilknyttede e-mails. De vises fortsat i andre etiketter, hvis de tilføjes. Hvis der imidlertid ikke er tilføjet nogen etiket, finder du dem under mappen Alle mails som vist ovenfor.

Bemærk: Sletning af en etiket sletter alle dens underetiketter.

For at slette en etiket skal du åbne menu fra etikettens ikon med tre prikker. Vælg Fjern etiket. Alternativt skal du gå til Gmail-indstillinger> Etiket. Tryk på Fjern ved siden af din etiket.

Organiser Gmail

Etiketter er blot en af måderne til at organisere din Gmail-indbakke. Du kan bruge andre funktioner såsom arkiv, faner osv. Se vores guide til, hvordan du organiserer Gmail effektivt.