ADD2ME

Smart living og gadgets

Instagram vs Instagram Lite: Hvilken skal du bruge?

Når en app bliver funktionsrig, så den guzzler en masse data, får vi Lite-versionen af disse apps. Det være sig Facebook, Messenger, Twitter eller TikTok. Selv Instagram havde en Lite-version, men den blev udfaset i maj 2020. Til mange overraskelser er Instagram Lite kommet igen efter at have gennemgået en vis behandling på udviklingsfronten. Nu har Facebook genstartet Instagram Lite-appen i Indien til en senere global udrulning. Mens den seneste version af de vigtigste Instagram bringer designændringer så ofte, er det kun naturligt at spekulere på, om du bare skal bruge Lite-versionen. Men hvad er forskellen mellem versionerne af Instagram-appen og Instagram Lite-appen? Vi finder ud af det i dette indlæg.

Lite- eller Go-apps (som Google elsker at kalde dem) er nedtonede versioner af de faktiske apps designet til telefoner med lav lagerplads og hukommelse. De er designet til at fungere bedre på lavhastigheds-mobil- og internetnetværk.

Så skal du afinstallere Instagram-hovedappen og skifte til Lite-appen? Lad os lære det at vide.

Forskel i appstørrelse

En af de vigtigste differentierende faktorer mellem de vigtigste Instagram og dens Lite-version er dens størrelse . Standardappen vejer omkring 30 MB. Kan du gætte størrelsen på Lite-appen? Det er kun 2 MB.

Så hvis din Android-telefonen har meget lav lagerplads, og du vil ikke stoppe med at bruge Instagram, du skal afinstallere Instagram-appen og bruge Instagram Lite i stedet.

Tilgængelighed

For øjeblikket fungerer Instagram Lite på Android-telefoner. Selvom det er designet til telefoner med lav hukommelse, er der ingen begrænsninger, hvis du også bruger det på en premium- eller high-end Android-telefon.

RELATERET  Google Sheets: sådan kan flere brugere redigere i samme Google Sheet

Facebook tester også farvande med Lite-appen på det indiske marked, inden det rulles ud globalt ligesom Facebook Lite. Hvis du ikke ønsker at vente, kan du sideloade det via APK hentet fra pålidelige kilder.

Brugergrænseflade

Du tror måske, at Lite-appen ville se drastisk anderledes ud end den vigtigste Instagram-app. Det er dog ikke tilfældet. Instagram Lite-appen er identisk med hovedappen. Når det er sagt, kan skrifttyperne se lidt anderledes ud. Alle ikoner og funktioner er tilgængelige på deres respektive steder. Historier og indbakke øverst efterfulgt af faner (søgning, notifikation og profil) nederst.

Tip : For nogle Instagram-brugere er fanerne Notifikation og Søgning flyttet til toppen -højre hjørne. Hvis denne ændring generer dig i hovedappen, kan du bruge Instagram Lite.

Som forventet finder du ikke alle Instagram-funktioner i Lite-appen . Hvis du var fan af det ældre Instagram, der kun fokuserede på indlæg og historier, er Lite-appen muligvis din frelser. Du finder ikke dedikerede faner til nyligt introducerede funktioner som IGTV, Reels og Shopping. Så du kan forvente en renere oplevelse og interagere med mennesker, du følger eller ønsker at følge.

Tip : Find ud af, hvad der er forskellen mellem Instagram Stories og IGTV.

Det betyder dog ikke, at du ikke kan spille eksisterende IGTV eller Reels. Hvis en person har offentliggjort en IGTV-video eller en rulle som et indlæg, kan du stadig afspille den i Lite-appen. Bemærk det lille videoikon på indlægene? Lite-appen viser det samme ikon for alle videoer – almindelige videoer, IGTV eller hjul.

Lite-appen mangler også den meget elskede mørke tilstand. Derudover kan du ikke videoopkalde folk ved hjælp af Lite-appen. Imidlertid fungerer andre beskedfunktioner som ikke-sendt besked, afsendelse af GIF’er eller klistermærker og forsvindende beskeder normalt. Igen, hvis du tænker på de gamle Instagram-beskeder, får du alt. Men Instagram-beskeder modtog for nylig en stor opdatering på hovedappen. Disse funktioner (forsvindstilstand, chattemaer osv.) Findes ikke i Lite-appen endnu.

RELATERET  8 måder at fikse "Gmail mangler e-mail"-fejl

Tip : Du kan også tilføje flere konti i Instagram Lite-appen.

Forskel i erfaring

Din oplevelse vil være helt anderledes baseret på dine forventninger og brug. For det meste fordi Lite-versionen fjerner visse funktioner, som nævnt i det foregående afsnit. I Instagram Lite fungerer alt det nødvendige perfekt. Man kan uploade fotos, videoer og historier uden problemer. Hvis du ruller gennem dit feed eller ser historier, vil oplevelsen være magen til hovedappen og lidt bedre. Årsagen til, at grænsefladen er mindre rodet og mere fremtrædende.

Du vil dog bemærke forskellen mellem apps, når Lite-appen skal indlæse noget. For eksempel, hvis du trykker på en profil, åbner den lidt langsommere i Lite-appen end hovedappen. Jeg siger ikke, at indlæsningstiden er ekstremt langsom eller ubrugelig, men kommer fra den vigtigste Instagram-app bemærker du forskellen. Og det gøres mere tydeligt af statuslinjen, der vises øverst, når Lite-appen skal indlæse noget.

Tilsvarende kan det tage lidt at indlæse videoer. Igen er det ikke meget langsomt, men det går ikke ubemærket i betragtning af, hvordan hovedappen har forkælet os.

Er der et andet alternativ

Hvis din Android-telefon har lav lagerplads, kan du skifte til Instagram Lite-appen. Som du så, mangler det dog visse funktioner. Hvis du vil bruge disse funktioner uden at installere hovedappen, skal du tilføje Instagrams websted som en genvej. For at gøre det skal du åbne Instagram.com fra din telefons browser. En pop op vises, der beder dig om at tilføje genvejen til startskærmen. Tryk på Installer. Nu kan du bruge en anden variant af Instagrams Lite-app uden Lite- eller hovedapp.

RELATERET  11 tips til Google Slides animationer