ADD2ME

Smart living og gadgets

Hvordan tæller Google Fotos mod Google Drev-plads?

Alle brugere af Google-konti skal vide, hvad der tælles med i Google Drevs lagerkvote, så de ikke udfylder det med unødvendigt skrammel. Google Fotos tilføjer op til Google Drevs kvote af gratis lagerplads, og det er derfor, du bliver nødt til at være forsigtig med de fotos, du synkroniserer og tage en sikkerhedskopi af. Det betyder, at den gratis 15 GB lagerplads, du får, når du opretter en Google-konto, hurtigt udfyldes med Google Fotos, før du ved af det.

Uploadkvalitet i høj kvalitet i Google Fotos garanterede stort set et ubegrænset antal foto- og videobackups på iPhone og Android. Det er nemt at konfigurere det – download Google Fotos-appen, og aktiver indstillingen Sikkerhedskopiering og synkronisering til automatisk at sikkerhedskopiere fotos fra telefonens galleri-app. Det var også tilfældet med Google Drevs Backup and Sync-klient på Windows og macOS.

Det vil ændre sig, når Google afslutter sine gratis ubegrænsede lagringsmuligheder for fotos. Google trækker sit gratis ubegrænsede uploadsforslag tilbage, og snart tæller alt, hvad du føjer til din Google-konto, til sidst til din Google Drev-lagerplads.

Der er tre måder, som Google Fotos – og fotos og videoer generelt —Tæller med i din Google Drev-lagerkvote. Dette er en væsentlig ændring, som du bør vide om, så du ikke vågner op til en fuld Google Drive-lagring og derefter ender med at sigtet igennem og slette tusindvis af filer.

Hvis det er sådan, du har uploadet dine fotos og videoer, behøver du ikke bekymre dig meget om, at din Google Drive-lager hurtigt bliver fyldt op. Når det er sagt, tæller dine uploads fortsat med Google Drive-lagerkvoten.

2. Uploads af høj kvalitet tæller

Tidligere har indstillingen High quality i Google Fotos tilladt dig at uploade ubegrænsede fotos og videoer til Google Drive. Det betyder dog, at dine fotos er komprimeret til 16 megapixel, og videoer nedgraderes til 1080p. Det er stadig forbløffende for hvad du får til gengæld.

Desværre vil det ikke være tilfældet fra den 1. juni 2021. Svarende til originale uploads, fotos og videoer, som du sikkerhedskopierer i høj kvalitet vil begynde at spise i din Google Drive-lagerkvote. Hvis det lykkedes dig at holde tingene under Google Drevs gratis 15 GB lagerplads hele tiden, er det uundgåeligt, at du snart skal opgradere på et tidspunkt.

Heldigvis , alle de fotos, du har uploadet før 1. juni 2021, tæller ikke med i lagerhætten. Det betyder, at du stadig har tid til at sikkerhedskopiere så mange fotos i høj kvalitet som muligt.

Glem ikke, at du også komprimerer dine originale uploads og frigør plads – gå over til Google Fotos Tilbage & Synkroniser indstillinger i mobilen eller webappen for at begynde at konvertere dem.

3. Direkte fotouploads til Google Drev

Hvis du uploader fotos og videoer direkte til Google Drev, uploader de, som de er, og tæller med i din lagerplads. Både Google Fotos og Google Drive synkroniserer ikke fotos og videoer, som du uploader til en bestemt tjeneste, på trods af hvor sammenkædede de er med hensyn til lagerplads. De gjorde et stykke tid tilbage, men ikke længere. Så medmindre du af en eller anden grund vil gemme dine fotos uden for Google Fotos, er der ingen grund til at uploade dem til Google Drev.

Du skal også bemærke, at Google Drev har ikke en indstilling af høj kvalitet for at uploade dine billeder i komprimeret kvalitet (16 megapixel).

Seismisk forskydning

Ændring af uploadindstillingen i høj kvalitet for at tælle med i din Google Drive-lager er en stor ændring, der efterlader mange brugere skuffede. Ubegrænset upload af foto og video var også den sandsynlige grund til, at så mange mennesker begyndte at bruge tjenesten i første omgang. Fangsten; det var bare ikke en bæredygtig backup-model set fra et forretningsmæssigt synspunkt.

Til Googles kredit er Google Drive stadig blandt de bedste lagertjenester med 15 GB gratis lagerplads og konkurrencedygtige prisniveauer. Desuden er Google Fotos en fremragende foto- og videostyring og sandsynligvis en af de bedste multiplatformtjenester, du kan bruge. Hvis du vil blive påvirket meget, er det op til dig at afveje fordele og ulemper og derefter beslutte, om du vil være i nærheden eller se efter alternativer.