ADD2ME

Smart living og gadgets

Canva guide: Gruppér og opdel elementer i Canva på mobil og PC

Gruppering af elementer i ethvert fotoredigeringsværktøj er praktisk, når du vil udføre en opgave på flere objekter sammen. For eksempel kan du flytte dem sammen, ændre størrelsen på dem, duplikere dem og mere. Hvis du spekulerer på, hvordan du gør det i Canva-mobilapps og -websitet, hjælper vi dig med det samme her.

Canva er et smukt værktøj til Opret plakater, grafik, baggrunde, sociale medieindlæg osv. Vi har dækket trinene til webversionen af Canva og mobilapps (Android og iPhone). Du kan bruge den til at gruppere tekst, elementer og andre objekter.

Lad os se, hvordan man grupperer og ophæver gruppering af elementer i Canva på nettet (Windows, Mac), Android og iPhone.

Sådan grupperes og opdeles elementer i Canva på pc

Der er tre metoder til at gruppere elementer på webversionen af Canva. Lad os kontrollere hver enkelt én.

Metode 1: Gruppér elementer midlertidigt ved brug af musen

Hvis du vil handle kun på flere elementer én gang, du kan gruppere dem midlertidigt. For at gøre det skal du trække markøren og vælge de objekter, du vil gruppere. Du vil bemærke, at markeringsrammen vises omkring de valgte objekter. Udfør nu de krævede aktiviteter som f.eks. Ændre størrelse, slet, flyt osv. På dem.

Metode 2: Gruppeelementer midlertidigt ved hjælp af tastaturgenvej

I denne metode grupperer du elementer placeret overalt på dit lærred ved hjælp af tastaturgenveje. Klik først på et af de objekter, du vil vælge. Tryk derefter på Shift-tasten på tastaturet, og klik på andre elementer, som du vil vælge.

Bemærk : Hold Shift-tasten nede, mens du vælger andre emner.

Denne metode giver dig en fri vilje til at vælge og vælge emner, selvom de falder inden for det valgte interval, hvis de vælges med en mus. Som du kan se i ovenstående skærmbillede er kun de tre skyer valgt og ikke hjerterne.

For at opheve gruppering af et objekt skal du klikke på museknappen, mens du trykker på Skift-tasten på tastaturet. Det vil fravælge elementet.

Pro Tip : Du kan bruge tastaturgenveje til at tilføje eller fjerne objekter fra gruppen, hvis de vælges ved hjælp af den første metode.

Metode 3: Gruppér og opdel grupper permanent

I ovenstående to metoder mister du gruppen, så snart du klikker et vilkårligt sted uden for markeringen. For at holde de valgte emner intakte, uanset hvad du laver, har du gruppefunktionen i Canva.

Derefter skal du først vælge de ønskede objekter ved hjælp af metode 1 eller 2. Det er, træk musen eller vælg emner ved hjælp af Skift-tasten. Når du er valgt, skal du klikke på knappen Gruppe i øverste højre hjørne. Alternativt kan du bruge tastaturgenvejen Ctrl + G (Windows) eller Command + G (macOS) til at gruppere elementer, når elementerne er valgt.

Hvis du klikker på eller udfører en handling på et objekt, sker det samme for andre grupperede elementer.

RELATERET  GUIDE: Lyt til Spotify offline på mobil og Windows 10

For at opheve gruppering af elementer skal du klikke på et af de grupperede elementer. Tryk derefter på knappen Ungroup øverst. Du kan også tage hjælp fra tastaturgenveje. Brug tastaturgenveje Ctrl + Shift + G (Windows) og Command + Shift + G (Mac) til at gruppere elementer permanent.

Tip: Find ud af, hvordan du beskærer billeder i figurer i Canva på mobil og pc.

Grupper og opdel gruppe-elementer i Canva på Android og iPhone

For at gruppere elementer i Canva Android- og iPhone-appen skal du trykke og holde på det første element, du vil gruppere, indtil du ser meddelelsen om det ene element. Tryk nu på andre elementer, som du vil vælge. Tryk på knappen Udført i pop op-meddelelsesfeltet.

På dette trin grupperes dine varer midlertidigt . Du kan udføre den nødvendige handling på dem som en gruppe. Tryk uden for markeringsfeltet for at opheve grupperingen eller fravælge flere elementer.

Hvis du vil gruppere elementerne permanent, dvs. for yderligere opgaver, skal du trykke på Gruppeknappen nederst efter at have valgt dem, som vist over. For at ophæve gruppen skal du trykke et sted, hvor alle elementerne er grupperet. Tryk derefter på knappen Ungroup.

Tip : Se vores guide til, hvordan du bruger Canva-appen på Android.

Canva til Instagram

Du ved allerede, at du kan bruge Canva til at oprette Instagram-indlæg og historier. Men er du bekendt med det faktum, at du kan oprette Instagram-højdepunkter i Canva? Og hvis Canva ikke er tilstrækkeligt til dine Instagram-behov, kan du altid prøve alternativerne til Canva.