ADD2ME

Smart living og gadgets

Sådan finder du og deltager i telegramgrupper og telegramkanaler

Telegram har nydt rampelyset i de sidste par uger, lige siden Facebook besluttede at ændre WhatsApps privatlivspolitik på godt og ondt. Telegram er en privatlivsfokuseret messaging-app, der fungerer lidt anderledes end sine jævnaldrende. For eksempel har den bortset fra grupper også kanaler. Og i modsætning til WhatsApp er der en søgefunktion til jagt på disse grupper og kanaler.

Telegramgrupper og kanaler lyder forvirrende, men de tjener et andet formål. Hvordan finder du disse Telegram-grupper og -kanaler, og hvordan slutter du dig til dem? Det er det, vi skal finde ud af i dag.

Lad os begynde.

Sådan finder du telegramgrupper

Der er to typer grupper. Der er private grupper, som du ikke kan finde eller deltage i, medmindre du er blevet inviteret og tilføjet. Det er skønneren eller gruppens eget skøn. Som standard er grupper private, fordi de er designet til venner og familiemedlemmer. Dette kan ændres i gruppeindstillingerne.

Private grupper har lange komplekse webadresser, som du kan dele for at invitere nye medlemmer. Offentlige grupper kan have brugerdefinerede URL’er, der gør dem lette at huske og dele.

Du kan søge efter offentlige Telegram-grupper, men kun hvis du kender gruppens nøjagtige navn eller brugernavn. Ellers bede skaberen / administratoren af gruppen om at sende en invitation eller føje dig til gruppen.

Tryk på søgeikon øverst til højre på skærmen og skriv navnet på den offentlige gruppe. Du skal se det øverst i søgeresultaterne.

Alle, der er en del af gruppen vil se en besked, der underretter dem om det nyeste medlem af gruppen. En meddelelse vises også, når nogen forlader gruppen, hvilket også er let nok.

For dem, der er blevet inviteret via et link, åbner Telegram-gruppen automatisk ved at klikke på den samme. Igen skal du bare trykke på knappen Deltag.

Sådan finder du telegramkanaler

Kanaler adskiller sig ikke meget fra grupper i Telegram. Derfor forbliver den grundlæggende mekanisme den samme, og nogle af trinnene overlapper hinanden. For eksempel kan kanaler også være private eller offentlige, ligesom grupper. Og trinene til at finde disse kanaler er også de samme.

Du kan ikke finde dem i søgeresultaterne, hvis de er private. Du kan søge efter dem, hvis du kender kanalnavnet ved hjælp af søgefunktionen.

Sådan tilmelder du dig telegramkanaler

I modsætning til grupper vil der ikke blive annonceret, når du tilmelder dig eller forlader en kanal. Kun skaberen eller administratoren af kanalen kan sende beskeder, der underretter abonnenterne om enhver udvikling. Til diskussioner er der grupper, der kan tildeles kanaler.

Når du har fundet en offentlig kanal, skal du åbne den fra søgeresultaterne og trykke på knappen Deltag i bunden af skærm for at abonnere.

Tryk på gruppens navn, uanset hvad det måtte være, og du vil bemærke den velkendte Android-delemenu, der vises i bunden af skærmen. Vælg en kontakt eller app, hvor du vil dele Telegram-gruppen eller -kanalen, og følg instruktionerne på skærmen.

Send et telegram

Telegram er mere sikkert og privat og tilbyder en lang række funktioner som forsvindende beskeder, der mangler i de fleste andre messaging-apps. Evnen til at oprette store grupper og kanaler med hundreder af tusinder af medlemmer og abonnenter var tidligere uhørt. Dette er en anden grund til, at så mange brugere foretrækker Telegram frem for WhatsApp. Det var designet til at være skalerbart. Du kan derefter tildele forskellige administratorroller til andre medlemmer for at hjælpe dig med at administrere store grupper og kanaler. Endelig kan bots programmeres til at udføre specifikke opgaver, automatisere daglige og verdslige ledelsesaktiviteter.

Denne korte guide skulle have besvaret dine grundlæggende spørgsmål vedrørende Telegram-grupper og -kanaler, hvordan man find dem, del dem med andre, og hvordan du kan deltage i disse grupper / kanaler. Processen er virkelig enkel, og Telegram tilbyder tilstrækkelig kontrol med privatlivets fred og sikkerhed. Du kan altid tjekke Telegrams FAQ-side for at finde ud af det officielle svar på mulighederne.