ADD2ME

Smart living og gadgets

Google tilføjer enhånds-tilstand i Android 12; Fungerer ligesom Apples nåbarhed

I løbet af de sidste par år er smartphones blevet større og større, og det vil ikke ændre sig når som helst snart. Som et resultat har de fleste telefonproducenter tilføjet en enhåndstilstand i deres mobile OS. Google tilføjede imidlertid ikke funktionen til aktie-Android-versionerne før frigivelsen af Android 12 DP1.

Efter et utal af rygter udgav Google for nylig den første preview af udvikleren af Android 12. Blandt forskellige nye funktioner i den nyeste Android-version tilføjede Mountain View-giganten endelig en dedikeret enhånds-tilstand. Og det ligner uhyggeligt den enhåndstilstand, der findes i iOS.

XDA Developer's chefredaktør, Mishaal Rahman (@MishaalRahman) opdagede enhåndstilstanden i menuen Indstillinger. Senere delte Rahman en video (vedhæftet nedenfor), der viser, hvordan funktionen fungerer.

Her er Android 12's enhåndstilstand – fungerer fuldt ud. Desværre er det som Apples Reachability (lodret nedskæring) snarere end OHM på de fleste OEM-software (både vandret og lodret nedskæring). pic.twitter.com/IznRVHTgPu

– Mishaal Rahman (@MishaalRahman) 18. februar 2021

Så som du kan se i videoen, fungerer enhåndstilstanden i Android 12 ligesom Apples Reachability-funktion i iOS. Når den er aktiveret fra menuen Indstillinger, kan brugerne stryge nedad fra den nederste navigationslinje for at trække hele brugergrænsefladen nedad. Selvom dette afskærer det meste af den nederste del af brugergrænsefladen, kan brugerne let trykke på knapper eller indstillinger i den øverste del af enheden ved hjælp af en hånd.

Dette er præcis, hvordan Apples Reachability-funktion fungerer på iOS-enheder. Faktisk siger Rahman (i en af kommentarerne) at “Google har fuldt ud til hensigt, at brugerne skal tænke på dette som Android's Reachability” -tilstand. Og overraskende nok er et af nøgleordene, der skal søges efter funktionen i menuen Indstillinger, “Reachability”.

RELATERET  Android 12 kan snart debutere et flydende gaming-dashboard: Rapport

Funktionen er i øjeblikket tilgængelig i den seneste preview af udvikleren af Android 12. Vi er dog ikke sikre på, om Google beholder funktionen, når Android 12 frigives for offentligheden.

Fremhævet billede med tilladelse: Mishaal Rahman