ADD2ME

Smart living og gadgets

YouTube har betalt $ 30 milliarder til indholdsskabere i de sidste tre år

YouTube er, som vi ved, gået fra en simpel videodelingsplatform til at blive et stort samfund af forskelligartet indholdsskabere. Den Google-ejede virksomhed har efter sin enorme popularitet hjulpet adskillige indholdsskabere til at udvide deres professionelle karriere. Og nu, ifølge YouTube-administrerende direktør Susan Wojcicki, har videostreamingwebstedet betalt over 30 milliarder dollars til indholdsskabere i løbet af de sidste tre år.

Ifølge ifølge rapporter har YouTube bidraget med omkring 16 milliarder dollars til den amerikanske økonomi (BNP) i 2019. Dette svarer til ca. 345.000 fuldtidsjob i landet i henhold til rapporter fra Oxford Economics.

I løbet af de sidste tre år sagde Wojcicki, at skabere også har diversificeret deres indtægtsstrømme. I henhold til CEO tredobledes skabernes indtægter fra YouTube-funktioner som Super Stickers, Super Chats og medlemsabonnementer i 2020. Desuden fordobles antallet af kanaler under virksomhedens Partnerprogram sidste år.

Fremad til 2021 nævnte Susan Wojcicki også nogle vigtige skridt, som virksomheden planlægger at tage for at forbedre platformen for skabere. Hun sagde, at virksomheden vil være mere gennemsigtig med hensyn til dens skaberfokuserede politikker og vil gøre appelprocessen mere effektiv.

Virksomheden søger også at opfordre skabere i staterne til at dele detaljer om deres køn, etnicitet, race og seksuelle orientering, hvis de er villige til at dele dem. Dette, ifølge virksomheden, vil hjælpe “med at forstå, hvad der sker i stor skala for forskellige samfund på YouTube” og forbedre videosiden som helhed.

RELATERET  Facebook lancerer Smartwatch med sundheds- og fitnessfunktioner næste år